Kennismaken
Menu
Sluiten

Bedrijfsfinanciering

Definitie: Bedrijfsfinanciering is een belangrijk onderwerp voor elke ondernemer. Simpel gezegd, het is het geld dat je nodig hebt om je bedrijf te starten, te laten groeien of draaiende te houden. Of je nu net begint of al jaren een onderneming hebt, je hebt kapitaal nodig om bijvoorbeeld machines aan te schaffen, voorraad in te kopen, of om salarissen te betalen.

Verschillende soorten bedrijfsfinanciering

Er zijn verschillende manieren om aan bedrijfsfinanciering te komen. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

  1. Banklening: Dit is een van de meest traditionele vormen van financiering. Je leent een bepaald bedrag van de bank en betaalt dit over een afgesproken periode terug met rente.
  2. Leasing: Hierbij huur je bedrijfsmiddelen, zoals machines of voertuigen, voor een vaste periode en betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Na de looptijd kun je vaak het product kopen of het contract verlengen.
  3. Factoring: Hierbij verkoop je openstaande facturen aan een factoringmaatschappij. Zij betalen je direct een groot deel van het factuurbedrag, zodat je sneller geld beschikbaar hebt.
  4. Crowdfunding: Dit is een relatief nieuwe manier van financiering waarbij je geld ophaalt via een groot aantal investeerders, vaak via online platforms.
  5. Eigen vermogen: Dit is geld dat je zelf in je bedrijf stopt, bijvoorbeeld door spaargeld te investeren of door geld van familie of vrienden te lenen.

Waarom is een bedrijfsfinanciering belangrijk?

Bedrijfsfinanciering is cruciaal om je bedrijf te laten groeien. Het geeft je de financiële ruimte om te investeren in nieuwe kansen, om je bedrijf efficiënter te maken, of om tijdelijke financiële uitdagingen te overbruggen. Zonder voldoende financiering kan je onderneming stil komen te staan of zelfs in de problemen raken.

Hoe kies je de juiste financieringsvorm?

Welke financieringsvorm het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je bedrijf, je financiële situatie en je doelen op de lange termijn. Het is altijd verstandig om goed advies in te winnen en de opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Doe de check om te kijken wat jij kunt lenen.

Bij Eijgen Finance helpen we ondernemers met het vinden van de juiste bedrijfsfinanciering. We kijken samen naar jouw situatie en zoeken naar de beste oplossing die past bij jouw ambities. Zo kun jij je richten op waar je goed in bent: ondernemen.

Met de juiste bedrijfsfinanciering kun je jouw onderneming naar een hoger niveau tillen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een persoonlijk adviesgesprek.