Kennismaken
Menu
Sluiten

Financiële planning voor ondernemers

Geplaatst op 24-09-2024

Wat is financiële planning en waarom is het zo belangrijk, vooral voor ondernemers?
Financiële planning is de sleutel tot het bereiken van je financiële doelen en het waarborgen van je toekomstige financiële gezondheid. Of je nu een bedrijf runt of je persoonlijke financiën beheert, zonder een duidelijk plan loop je het risico om onverwachte financiële problemen tegen te komen. Bij Eijgen Finance begrijpen we dat financiële planning vaak complex kan zijn. Daarom bieden wij ondernemers in het MKB deskundig advies en op maat gemaakte plannen, zodat jij je volledig kunt richten op het succesvol runnen van je bedrijf.

Wat is financiële planning?

Financiële planning is het proces waarbij je jouw financiële situatie in kaart brengt en een plan opstelt om je toekomstige doelen te bereiken. Dit plan omvat het beheersen van je cashflow, sparen voor de lange termijn, investeren in je bedrijf en afdekken van risico’s. Het doel is om een helder inzicht te krijgen in je huidige financiële positie en een strategie te ontwikkelen waarmee je jouw ambities kunt realiseren, of dat nu gaat om pensioenopbouw, investeren in bedrijfsgroei of het vermijden van schulden.

Waarom is financiële planning belangrijk?
Een goede financiële planning geeft je niet alleen controle over je huidige financiën, maar biedt ook inzicht in de toekomst. Zonder plan kunnen zaken zoals een pensioengat, liquiditeitsproblemen of onverwachte kosten voor veel stress zorgen. Een financieel plan helpt je om:

-Inzicht te krijgen in je inkomsten, uitgaven en vermogen.
-Je financiële doelen te bereiken, zoals pensioenopbouw of investeren in je onderneming.
-Financiële risico’s af te dekken, zoals inflatie, rentestijgingen of onverwachte uitgaven.
Toekomstige kosten voor grote uitgaven te plannen, zoals bedrijfsgroei of persoonlijke mijlpalen.
-Zonder een goed uitgewerkt financieel plan kan het lastig zijn om lange termijn financiële stabiliteit te waarborgen.

Wat doet een financieel planner?

Een financieel planner helpt je om inzicht te krijgen in jouw specifieke financiële situatie en biedt op maat gemaakte oplossingen om je doelen te realiseren. Bij Eijgen Finance werken we nauw samen met ondernemers om persoonlijke, praktische plannen te ontwikkelen. Een financieel planner kan:

-Helpen met het analyseren van je huidige financiële situatie.
-Advies geven over investeringsmogelijkheden en risico’s.
-Een strategie opstellen voor de opbouw van vermogen en pensioen.
-Zorgen dat je voorbereid bent op grote levensgebeurtenissen, zoals de verkoop van je bedrijf of je pensioen.
-Onze aanpak is altijd gericht op jouw unieke situatie, zodat je zeker weet dat je financiën in goede handen zijn. Dat geeft rust.

 

Wanneer heb je een financiële planning nodig?

Er zijn verschillende momenten in het leven waarop financiële planning essentieel kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

Pensioen: Hoe zorg je ervoor dat je later voldoende inkomen hebt?
Eigen bedrijf: Hoe plan je voor groei of verkoop van je bedrijf?
Scheiding: Hoe verdeel je je financiële zaken en wat betekent dit voor je toekomst?
Investeringen: Hoe zorg je voor een goede balans tussen risico en rendement?
Bij elk van deze situaties biedt een financieel plan helderheid en helpt het om financieel stabiele keuzes te maken.

Plan een gratis eerste gesprek

Wil je weten hoe een financieel plan jouw toekomst veiliger en voorspelbaarder kan maken? Bij Eijgen Finance bieden we een gratis en vrijblijvend eerste gesprek aan. In dit gesprek brengen we jouw financiële situatie in kaart en bespreken we samen de mogelijkheden. Onze experts staan klaar om je te helpen met een gedegen financieel plan dat op maat is gemaakt voor jouw specifieke doelen en omstandigheden.

Plan vandaag nog een gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met het realiseren van je financiële ambities.

Conclusie
financiële planning is een onmisbaar instrument voor iedereen die controle wil hebben over zijn financiën en financiële zekerheid wil opbouwen voor de toekomst. Of het nu gaat om pensioenopbouw, bedrijfsinvesteringen of het afdekken van risico’s, een financieel plan biedt de duidelijkheid en rust die je nodig hebt. Bij Eijgen Finance helpen we je graag om met deskundig advies een financiële strategie te ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw wensen en doelen.

Over de auteur

Sjon van Veen
Vanuit het levendige centrum van Groningen werkt Sjon samen met zijn compagnon Thomas. Sjon heeft ruim 16 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en heeft zich in de loop van de tijd gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers in privé.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een financieel plan?

Een financieel plan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Analyse van huidige financiële situatie
  • Wensen en doelen in kaart brengen
  • Haalbaarheid hiervan toetsen
  • Strategie opstellen

Controleer ook regelmatig of je op schema ligt met de planning die je hebt gemaakt, zodat je tijdig kunt bijsturen als dat nodig is.

Wat valt onder financiële planning?

Een financieel planner helpt je om inzicht te krijgen in jouw specifieke financiële situatie en biedt op maat gemaakte oplossingen om je doelen te realiseren. Bij Eijgen Finance werken we nauw samen met ondernemers om persoonlijke, praktische plannen te ontwikkelen. Een financieel planner kan:

-Helpen met het analyseren van je huidige financiële situatie.
-Advies geven over investeringsmogelijkheden en risico’s.
-Een strategie opstellen voor de opbouw van vermogen en pensioen.
-Zorgen dat je voorbereid bent op grote levensgebeurtenissen, zoals de verkoop van je bedrijf of je pensioen.
-Onze aanpak is altijd gericht op jouw unieke situatie, zodat je zeker weet dat je financiën in goede handen zijn. Dat geeft rust.

Wat kost een financiële planning?

Bij Eijgen Finance is het eerste gesprek altijd gratis. Tijdens dit gesprek bespreken we onder andere wat je wensen zijn met betrekking tot je financiële planning. Je kunt de opdracht zo uitgebreid maken als je wilt. Dit kan op uurbasis, voor een vast tarief of in een abonnementsvorm. De kosten van het advies stemmen we af op jouw wensen.

Meer artikelen